danielochmarie.blogg.se

Vårt liv på resande fot.

Kärt besök, Linda,Cicki, Perth och Margaret River.

Kategori: Allmänt

Nu har vi spenderat en vecka i Australien utan tillgång till wi-fi så kommer här en liten update på hur senaste veckan har varit.
 
Efter en lång resedag och natt från Kambodja så landade vi förra måndagen i Perth och välkomnades glatt på flygplatsen av Linda och Cicki 05.30.
 
De första tre dagarna spenderade vi nere i Margaret River. En liten semesterort ca 3,5h bilfärd söder om Perth.
Vi bodde vid en av alla vackra stränder man kan besöka när man är där.
 
Jag och Cicki fick lite quality time efter att varit ifrån varandra över 2 månader :)
 
Vi började besöket med att hälsa på i chokladfabriken i Margaret River. Den är inte så stor men det finns så otroligt många olika sorters choklad att välja på. Det kändes som att man hade kunnat vara där i en timme utan problem.
 
Jag var bara tvungen att köpa Rocky Road. Så sjukt god chokladstil, eller vad ska man kalla det, chokladverk? När vi var här med KP och Emil för 9 år sedan så upptäckte vi den läckerheten och jag kunde inte låta bli att köpa med mig en bit när vi ändå var på plats igen.
 
Vi passade även på att besöka några olika vingårdar när vi var i området. Jag såg speciellt fram emot besöket på Vasse Felix då det har varit en Aussie favorit sedan första besöket i Australien 2007. Deras lagrade Heytesbury Chardonnay som man kan beställa på Systembolaget är så sjukt god!
 
Daniel och Luke fick också vara med att testa vin.
 
Så här glad är man när man får besöka en av sina favvovingårdar men några av sina favvo personer.
 
Vi besökte också Cape Mentelle. Här är vi tjejer framför alla vinrankor. 
 Margaret Riverområdet producerar riktigt god ekfatslagrad chardonnay och deras signature blend, Sauvignon Blanc-Semillion. Den sistnämnda är en fräsch och krispig blend, gott lagom till sommaren. Om man däremot gillar rödvin så finns det riktigt bra Shiraz att få tag på. På de flesta vingårdarna i området så kostar det ingenting att testa vinerna. Kändes otroligt lyxigt med tanke på hur det är i Sverige, alkohol och gratis skulle aldrig komma på fråga.
 
Jag och Daniel njuter av den vackra miljön och solen utanför Cheeky Monkey Brewery. 
 
Vi lyckades få till en lunch på fantastiska Leeuwin Estate. Deras viner är otroligt bra och maten var så himla god. Vi testade ostron med fänkål och örter, cheviche, sirloin steak och gnocci gjord på ricotta.
 
Vi åkte sedan vidare till Voyager Estate. Margaret River med alla dess vingårar är så fint och mysigt men jag tror ändå Voyager Estate toppar listan i skönhet. Deras underbara rosengård skulle man vilja sitta i en hel dag och bara njuta av vyerna med ett gott glas vin i handen.
 
Så många olika sorters rosor som alla doftade underbart.
 
Vinrankorna är även dem kantade med rosbuskar.
 
Vi avslutade vinturen på Watershed Estate. Jake har inte riktigt lärt sig att uppskatta vin än så vi spenderade mesta tiden ute på gården och busade istället. Är man så charmig som han är så kan man inte säga nej till lite lek <3
 
Någonting jag verkligen gillar här i Australien är mat och dryckeskulturen. Kanske inte den nyttigaste alla gånger men såååå himla gott. Det finns massa färska skaldjur och fisk att få tag på, saftigt kött av olika slag och vin och öl för alla smaker. Favoriterna är salt and pepper squid, garlic prawns, chili mussles och ostron på alla olika sorters vis, både färska och tillagade. Deras små köttpajer är oxå så grymma, hur kan det inte finnas att få tag på i Sverige?! Det finns även så mycket bra öl här och vinerna är magiska. Tur på ett sätt att man inte bor här för då känns det som att jag skulle äta och dricka konstant :)
 
Vi fortsatte överkonsumtionen hemma i Perth med att göra ett besök på Fremantles bryggeripub Little Creatures. Vi beställde in så mycket gott från menyn så att vår servitör undrade om vi verkligen skulle ha all mat. Det kan inte vara så ofta hungriga svenskar kommer förbi och äter hos dem ;)
 
Sedan kom påsken!
Långfredag eller Good Friday är en dag då väldigt mycket är stängt, i alla fall i Perthområdet, så i Australien spenderas den bäst på beachen. Jake och Linda passade på att busa och att ha roligt i havet.
 
Det är roligt att leka med pappa Luke också.
 
Fina syster och fina älskling på Coogee beach i solen och sköna 28 graders värme. Australien är skönt även på hösten.
 
Världens bästa Linda hade så klart tänkt igenom påskfirandet ordentligt så det anordnades äggjakt. Det var dessutom fyllt med svenskt lösviktsgodis från IKEA. Guld värt när man varit borta från "riktigt" godis i två månader.
 
Långfredagens middag gick i svensktema som australiensarna Luke och Mike helt enkelt fick acceptera.
Vi hade handlat det mest nödvändiga på IKEA dagen innan. På bordet hade vi tre olika sorters sill, rödbetssallad, lingonsylt, färska frysta räkor och knäckebröd. Självklart rullade vi egna köttbullar och fixade ägghalvor med majonnäs och räkor. Påskmust att skölja ner allt med oxå är ändå ett måste. Kändes som att vara hemma i Sverige :)
 
På söndagen blev det en city tour in till Perth. Det är mycket som är sig likt sedan vi var här men ändå inte.
Vi gjorde ett obligatoriskt besök vid The Swan Bell Tower, en av stadens mest kända landmärken. Tolv av klockorna i tornet kommer från en engelsk kunglig kyrka byggd på 1700-talet som ligger vid Trafalgar Square. Engelskmännens gav klockorna i present till Perth 1988 och det sägs att det ringdes i dessa klockor när James Cook gav sig ut till sjöss och sedan upptäckte Australien. 
 
Vi gick igenom London Cuort som är en gullig liten gata som tar en tillbaka till ursprunget England.
 
Och nu till någonting helt annat.
En morgon när jag tittade på nyheterna så fick jag veta att Australien har lite roliga saker för sig ibland. hör och häpna alla Harry Potterfans, dom tävlar nämligen i Quidditch?! 
Det var ett 100% seriöst inslag där man fick se hur dom sprang runt med kvastar mellan benen, kastade stora bollar på varandra och jagade en kille med gula shorts som hade en svans av ett gyllene snöre, han var The golden snitch. För övrigt så kallas sporten Mugglar-quidditch eftersom det inte är riktiga trollkarlar som spelar.
Det finns till och med internationella tävlingar inom sporten och ett VM spelades 2014 som USA vann. Undrar om man ska börja utöva den i Sverige när man kommer hem? ;) 
 
Det var verkligen delade känslor när det var dags att åka vidare, det ska så klart bli roligt att få upptäcka Filippinerna men tråkigt att säga hej då till Linda med familj, ni bor ju så långt bort :(. Vi har haft sköna dagar fyllda med god mat, underbar dryck och roliga vardagsrutiner. Att få titta på My Kitchen Rules kl 19.00 varje kväll och att leka tittut och kramkalas med Jake om dagarna har varit så mysigt. Att ha fått umgåtts med dig och din fina familj Linda konstant i en vecka känns verkligen som en lyx eftersom Perth är så långt bort. Tack för att vi har fått bo hos er och fått dela er vardag mitt i vårt resande. Saknar er redan <3
 
Vi tackade så mycket för oss och hoppade på flyget mot Filippinerna tidigt måndagsmorgon. Med en fantastisk utsikt så vinkade vi hej då till Perth och Linda med familj.
 
Nu är vi i Panglao, Filippinerna och det ska bli intressant att se vad detta örike har att erbjuda.
Flygresan gick smidigt och vi lyckades precis hinna med den sista snabba färjan kl 18.35 från Cebu över till Bohol. Så smidigt och skönt. Däremot så har Daniel lyckats få Swimmers ear så han har en infektion i örat och måste äta antibiotika så vi får se hur det går med det planerade dykcertifiktet i Malapascua om fem dagar. Vi håller tummarna och hoppas på det bästa.
 
Vi hörs snart igen!