danielochmarie.blogg.se

Vårt liv på resande fot.

Fort Lauderdale - Miami - Everglades - Naples - Florida Keys

Kategori: Allmänt

Satan vad trötta vi var när vi landade, knappt någon sömn på den 4.5 timmar långa flighten från Lima till Miami. Landade 04:30 och incheckningen på hotellet var kl 15 i Miami så det var bara att försöka döda lite tid innan man kunde få lite kvalitetsvila i ryggläge. Vi åkte mot Fort Lauderdale och jag höll på att somna bakom ratten så det var bara att svänga in på en parkering vid boardwalken för att vila och det var fasiken en så förbannat skön sömn. Det kan ha varit rekord i att somna fort, samma sekund jag slöt ögonen var jag borta. 
 
En timme senare väckte Marie mig och det var dags för lite tidig lunch och började, vad jag tror, den onyttigaste delen på resan, det blev friterade kycklingvingar med dipsås och det var sjukt gott. Varför går det inte att få tag på lika goda i Sverige? Enkla ingredienser men verkar vara svårt att få den rätta touchen om man inte är jättetjock som kock. Det lockar ju lite att gå fram till de som är Uberfeta och fråga varför de inte slutar äta fet mat eftersom de garanterat kommer dö i förtid. Alla har vi våra laster.
 
Vi hann med lite promenad på board walken innan det var dags att åka ner mot Miami igen i förhoppning om en tidig check in.
 
Dagen blev riktigt lugn och skön, när vi kom tillbaka till Miami med efterföljande vila #2 utforskade vi närområdet där vi bodde. Det är ganska stor skillnad på South och North Beach. South är bohemskt och området är lite slitnare och här lever lite mer galningar om man får säga så medans på North är det renare, stiligare höghus och kanske mer sofistikerat folk som bor. Vi avslutade med numera svensk husmanskost - Sushi!
 
Sen i säng kl 20 (aströtta fortfarande) och snarkade till 05:00 dagen därpå då vi satte på oss skorna och körde ett skönt joggingpass på beachen innan det var dags att åka mot Everglades. Vi började med en Airboat tour i Cooperstown som har hela 8 invånare.
 
 
Efter det fick man klappa massa söta djur! Marie var inte lika road.
 
 
 
Sen åkte vi vidare på Interstate 41 djupare in i Everglades mot Shark Valley där vi hyrde cyklar och åkte ut i vildmarken där inte en människa fanns förutom vi, hela slingan som man cyklade var 2.2 mil och det var riiiiiktigt jävla ballt. Alligatorer överallt och man kunde verkligen bli biten/uppäten om man var dum nog och gå lite för nära, inget skydd någonstans förutom sina egna ben att kuta därifrån med. 
 
 
 
 
 
 
Sen brände vi till Naples 1.5 timmar därifrån och käkade på deras bästa pizzaresturang The Crust och det var fan värt omvägen, ruuuuuggigt god men helvete vad stora pizzorna är, och tjocka.
Det blev en tidig kväll igen med morgonjogg dagen därpå och sen satte vi kosan mot Florida Keys och det är fantastiskt vackert med alla broar över till alla "Keys" med slutdestination Key West som ligger längre söderut än Bahamas. Det måste ha kostat ENORMA pengar att bygga alla dessa långa broar ut till Key West för att lätt kunna åka bil dit, only in America...
 
Nu har vi precis kommit hem från första middagen ute på Big Pine Key och nu snarka, klockan är ju aaasmycket, 21:45!