danielochmarie.blogg.se

Vårt liv på resande fot.

Hawaii, Waikiki Beach ett litet paradis, Daniels framtida hem? ;)

Kategori: Allmänt

Hej allihopa!
 
Nu har vi hittat till Oahu, Hawaii och njuter av livet på Waikiki Beach. Det är strålande sol, turkost varmt vatten och skön atmosfär med sköna människor. Det tog inte lång tid innan Daniel utbrast "Här ska vi bo älskling. Fatta nice!" och ja det skulle det verkligen vara. 
Vi kom fram i torsdags och har spenderat dagarna på beachen, lekt på SUP boards, snorklat och bara njutit helt enkelt. Svårt att inte göra det med denna schyssta strand.
 
 
 
Vi gillar att man inte parkerar bilen här utan man har brädparkering direkt vid stranden :)
 
På kvällarna har vi njutit av vackra solnedgångar och färsk fisk. Maten är verkligen fantastisk, visserligen så kostar det därefter, det är tur att vi bara är på Hawaii i nio dagar ;)
Kvällsmys utanför vårt favvo ställe Duke´s, uppkalld efter den kända surfaren/OS-simmaren Duke Kahanamoku.
 
Vi har verkligen uppskattat de fyra dagarna vi har haft här, bara kunna njuta av värme och sol.
 
Första dagen hyrde vi SUP boards och det är verkligen svårare än vad det ser ut. Extra svårt här på Waikiki kanske eftersom det är ganska vågigt och kan blåsa en del ute på vattnet. Idealt för surfare med vågorna, både nybörjare och duktiga. Däremot för någon som ska försöka hålla balansen ståendes på en stor bräda, inte lika lätt.
Daniel fattade i och för sig grejen direkt och blev snabbt kaxig, surfade flera gånger på fina vågor. Jag som är lite försiktigare, var inte lika självsäker men efter en timme så kände även jag att jag kanske skulle klara av att surfa och hålla balansen. Mycket riktigt, det gick hur bra som helst och var jätteroligt!! Ända tills jag fick upp alldeles för hög fart och brädan åkte alldeles för fort snett framåt..rakt in i en stackars oväntande surfare som låg och chillade på sin bräda. Körde in i honom i riktigt bra fart rätt i sidan..Stackars kille säger jag bara! Efter det så låg jag lågt med hög fart och surfning, kanske ska lära mig hur man styr innan jag avancerar :P
 
Andra dagen gav vi oss ut igen, det gick hur bra som helst. Det är väldigt kul att bara kunna glida ut och spana in alla andra som surfar ute på vågorna. Daniel gav sig in i leken igen, och det gick bra, tills vi helt plötsligt var över ett grunt rev..Jag sa till Daniel, var försiktig här, stenarna är precis vid vattenyan så vi måste ta oss härifrån.
Visst säger Daniel, inga problem jag ska bara rida den här vågen först.. Fem sekunde senare står inte Daniel på brädan längre utan dunkar rätt ner i revet. Så nu kan han inte gå ordentligt för foten är alldeles blåslagen på hälen och har fått sig ett fint jack. "I hate to say I told you so" eller hur var det nu igen ;)
Så idag, tredje dagen nöjde vi oss med att halta ner till beachen och hänga under ett parasoll och läsa bok, inte helt fel det heller.
Glada trasiga badpojken :)
 
Det hade varit roligt att utforska ön mer, Oahu har så mycket mer att erbjuda än bara området runt Waikiki, men det får bli en annan gång.
Imorgon åker vi vidare till The Garden Island Kauai och har hyrt bil fem dagar så där blir det mer äventyr och utforskande av ön.
 
Hoppas ni har det bra hemma i Sverige, vi har fått rapporter om sol iallafall så det låter skönt :)
 
Grattis mamma Carola oxå på födelsedagen! Vi firar dig när vi är hemma igen.